Državno prvenstvo v družabni igri štrbunk smo lani jeseni 2022 načrtovali, kot tekmovanje med klubi. Na žalost nam zaradi kadrovskega primanjkljaja in časovnih ovir, ni uspelo med zainteresiranimi izpeljati načrtovanega.

Na sestanku izvršnega odbora smo se dogovorili, da bomo do sredine tega leta 2023, veliko delali na promociji in podpori raznih tekmovanj in tako pridobivali čim večje število igralcev.

Da pa bomo za sodelovanje na svetovnem prvenstvu v Parizu v jeseni 2023, dobili tekmovalce, ki nas bodo zastopali, pa bomo v letu 2023 izpeljali 4 tekmovanja v različnih mestih po Sloveniji.

Zaključnega turnirja ne bo, kajti državnega prvaka bomo dobili glede na točkovanje skozi vsa 4 tekmovanja. Zmagovalec bo tekmovalec, ki bo osvojil največje število točk.

V primeru, da bosta imela tekmovalca/tekmovalci enako število točk, se bo upošteval najprej njihov medsebojni rezultat v številu dobljenih bunkov (igra do 21 točk). Če bosta še naprej izenačena so bo primerjal njun rezultat po številu toč doseženih v predtekmovanju vsakega tekmovanja.

TEKMOVANJE – jesen/pomlad – 2022/2023

Zaključni turnir za državno prvenstvo v ekipnem delu se organizira v mesecu juniju, po koncu rednega ekipnega državnega prvenstva. Na zaključnem turnirju igrajo najboljše štiri ekipe iz posameznih regij in drugih tekmovanj, ki jih organizira ŠZS.

Ravno tako se na zaključnem turnirju organizira tekmovanje med posamezniki. Na zaključni turnir se povabi po 8 najvišje rangiranih tekmovalcev iz vzhodne in zahodne lige tekmovanja.

Na državnem zaključnem prvenstvu med posamezniki lahko nastopajo državljani Slovenije kot tudi državljani drugih držav, ki imajo začasno ali trajno prebivališče v Sloveniji.

Na zaključnem turnirju se igra po sistemu, ki ga določi TRK.

Igra za tretje mesto se igra pred finalno tekmo.