TOČKOVANJE ZA DRŽAVNEGA PRVAKA SLOVENIJE 2023/2024

Letošnje tekmovanje za državnega prvaka Slovenije se bo odigralo v petih slovenskih mestih. Tekmovanja v prvih štirih kolih bodo odprta tudi za tekmovalce iz drugih držav in bodo štela za absolutnega prvaka odprtega slovenskega prvenstva.

Državni prvak Slovenije pa bo znan šele po petih kolih. Točkovanje je takšno, da se bo po štirih kolih iz skupne absolutne razvrstitve po 4. kolih odstranilo vse tekmovalce iz tujine in tako dobljeni novi lestvici bomo dodelili točke po vrstnem redu, kar bo predstavljalo eno polovico vseh točk za državnega prvaka. Drugo polovico točk bodo tekmovalci prejeli na zadnji tekmi. Seštevek obeh bo dal slovenskega prvaka. V primeru izenačenih točk pri tekmovalcih, bo višje uvrščeni igralec tisti, ki je po prvih štirih kolih dosegel več točk.

Najboljši 4 uvrščeni tekmovalci v državnem prvenstvu Slovenije bodo zastopali Slovenijo na ekipnem, ter dodatni 5. tekmovalec še na posameznem tekmovanju, na 1. evropskem in svetovnem prvenstvu, junija 2024 v Rogaški Slatini.  Število ostalih mest, ki bodo na voljo na evropskem in svetovnem prvenstvu, ki jih bo prejela Slovenija bo odvisno od števila tekmovalcev, ki jih bo prejela posamezna država ter tudi od vseh prijavljenih tekmovalcev.

Lestvica z rezultati