Družinska igra, ki vzpodbujajo zdravo tekmovalnost, prijetno druženje,
razvijanje motoričnosti in prispeva k druženju družinskih članov.

V društvu Zaživi življenje smo po ameriškem vzorcu igre Cornhall proizvedli enako igro, le poimenovali smo jo v vsem znano ime ŠTRBUNK.

Kaj je Štrbunk?

Štrbunk je preprosta zabavna družabna igra, pri kateri z metanjem vrečk na leseno desko zbiramo točke. V igri zmaga ekipa, ki prva zbere 21 točk.

Družinska igra ŠTRBUNK je primerna za vse vsakodnevno druženje. Vzemite si čas in bodite s svojo družino. Igra je zaradi prilagodljivosti razdalje med deskama, primerna za vse generacije. Igro igrajo lahko že zelo mladi igralci. Zaradi preprostosti in fizične nezahtevnosti pa igro zelo priporočamo še posebej vsem, ki niso tako gibalno aktivni in seveda za našo starejšo generacijo. 

V društvu za večjo prepoznavnost prirejamo tekmovanja v ŠTRBUNKU. Izvedli smo že prvo državno prvenstvo, aktivni smo v predstavljanju igre osnovnim šolam ter v pripravi na državno prvenstvo med društvi upokojencev. 

Štrbunk igro je mogoče tudi najeti. Cena enodnevnega najema za fizične osebe je 50,00 €, ki pa se v primeru nakupa kompleta igre Štrbunk odšteje od končne cene.

Ker igra ŠTRBUNK v Sloveniji navdušuje s svojo povsem drugačno vsebino in namenom je postala pravi hit in nepogrešljivi pripomoček za prijetno druženje tudi pri najrazličnejših oblikah druženja za poslovne subjekte, razne skupnosti in druge organizacije.

Prav tako družabna in povsem nova igra ŠTRBUNK v Sloveniji navdušuje s svojo povsem drugačno vsebino in namenom in je postala pravi hit in nepogrešljivi pripomoček za prijetno druženje.

Celotno predstavitev igre si lahko ogledate na spodnjih videoposnetkih.

Igra za vse generacije:

  • Igra za celotno družino –  zabava za vse generacije.
  • Zdrav način druženja na prostem – vsak lahko igra.
  • Preko seštevanja in odštevanja točk –  razvijamo in treniramo matematične spretnosti.
  • Igra razvija motorične spretnosti – se gibljemo.

Odložimo pametne telefone … čas je za igro!

Na spodnji povezavi sta dva kratka video posnetka predstavitve igre:

Kratka ZGODOVINA igre.