Tekmovanje društev upokojencev (v nadaljevanju DU) v družabni igri Štrbunk (angl. Cornhole) se izvaja med društvi v Sloveniji in poteka po tekmovalnem sistemu, sprejetem na ZDUS-u.

Tekmovanje DU je razdeljeno na 13 regij. Na začetku se bo tekmovanje začelo z manjšim številom regij. Na zaključni turnir se udeležijo najboljše 4 ekipe iz vsake regije.

Tekmovanje DU poteka po pravilih – sistemu igranja, ki ga sprejme najvišja organizirana oblika sodelovanja med društvi upokojencev, to je ZDUS.

Člani Du lahko tekmujejo tudi v slovenskem državnem prvenstvu, kjer se v letu 2024 tekmuje v petih slovenskih mestih. Na vsaki tekmi, ki šteje za točke, se dobi zmagovalec 100 točk, drugouvrščeni 80 točk in tako naprej do 30 tekmovalca, ki prejme 1 točko. Tekmuje se najprej v predtekmovalni skupini, kjer vsakdo med prijavljenimi tekmovalci odigra najmanj 4 ali 5 tekem. Vse tekme se združijo v enotno razpredelnico, kjer dobimo nekkašno začasno rangirano lestvico najuspešnejših tekmovalcev. V nadaljevanju se igra na izločanje.

Letošnje (2024) je končano.V jeseni pa se prične novo tekmovanje. Vljudno vabljeni!

 

Na sliki prvi zmagovalci prvenstva DU v Sloveniji, v Velenju 2023. Več o tem tekmovanju na: Državno prvenstvo v Velenju

V spodnjih kvadratkih, bomo vodili tekmovanja posameznih Pokrajinskih zvez. prosimo vse organizacijske enote, da nam posredujejo kakšno sliko in članek, seznam tekmovalcev, … skratka čim več podatkov, da jih lahko objavimo.

Pokrajinska društva upokojencev

Gorenjska PZDU

J.Primorska PZDU

Koroška PZDU

Pomurska PZDU

Posavska PZDU

PZDU Celje

PZDU Dolenjske in Bele Krajine

PZDU Ljubljana z okolico

S.Primorska PZDU

Sp.Podravska PZDU

Zasavska PZDU

Zg.Podravska PZDU