Državno prvenstvo v štrbunku za leto 2023/2024

Pričelo se bo 2. državno prvenstvo v štrbunku oz. po angl. Cornholu.
 
Objavljamo seznam in približne datume prvenstva v družabni igri štrbunk/Cornhole za posameznike in ekipe.
– 9. december 2023, ob 10.00 – OŠ Primoža Trubarja v Velikih Laščah na Dolenjskem.
– 20. januar 2024 – Maribor / ali okolica
– 24. februar 2024 – Novo mesto
– 20. april 2024 – Celje
– 25. maj 2024 – Zaključek / lokacija še ni znana
Datumi so približni in bodo še potrjeni.
Tekmovanje bo potekalo med posamezniki kjer bomo po švicarskem sistemu igranja (v katerem bo vsak igralec odigral najmanj 4 ali 5 tekem in se nato v izločilnih igrah poskušal prebiti čim dlje) dobili zmagovalce posameznih turnirjev ter poskusno med ekipami (po 4 tekmovalci v ekipi). Ekipno tekmovanje bomo priredili ob zadostnem številu ekip. 
 
Točkovanje bo enako kot pri prvem prvenstvu; prvi tekmovalec bo na vsakem tekmovanju prejel 100 točk, drugi 80 itn. Tekmovanje je odprtega tipa in s plačilom kotizacije na začetku posameznega tekmovanja.
 
Za vodenje tekmovanja bomo uporabili aplikacija SCOREHOLIO.

Mednarodna tekmovanja

Ker tako v Sloveniji, kot v evropi zaznavamo izredno veliko zanimanje, za to vedno bolj popularno družabno igro, smo se pri zvezi odločili, da našim slovenskim igralcem ponudimo stik z evropskimi igralci.
 
VELENJE – odprto prvenstvo Evrope
Tako bomo v mesecu marca 2024, pripravili prvo odprto mednarodno prvenstvo v Cornholu/štrbunku.
Mednarodno prvenstvo v Cornholu ali po slovensko štrbunku, bo 16. in 17. marca 2024 v Velenju. Tekmovali bodo igralci iz Evrope po najustreznejšemu načinu tekmovanja. Glede na število prijavljenih, bo tekmovanje med posamezniki in dvojicami.
 
ROGAŠKA SLATINA – 1. evropsko in svetovno prvenstvo v Cornholu
Ker pa vemo, da se mora poleg same igre razvijati tudi organizacija, smo se v Štrbunk zvezi odločili, da kot prvi v Evropi povežemo evropske zveze in jih povabimo na prvo uradno evropsko prvenstvo. Da pa ne bo ostalo samo pri evopskem prvenstvu smo šli še korak dlje in tako bomo naslednji dan organizirali še svetovno prvenstvo v Cornholu.
Odprto evropsko in svetovno prvenstvo v Cornholu bo torej v Rogaški Slatini med 21. in 23. junijem 2024. Tekmovanje bo med posamezniki, dvojicami in ekipno. 
Prirpavljamo celoten potovalni aranžma z nastanitvami, izleti za družinske člane in ostalimi storitvami, ki bodo na voljo v tem našem čudovitem mestu.

Pretekli dogodki

Predstavitev načrta za državno prvenstvo

Marec 2023

Ljubljana

Predstavitev načrta za državno prvenstvo v štrbunku/cornholu, bo v mesecu septembru 2023. Vabljeni bodo vsi dosedaj zainteresirani posamezniki, igralci in društva.