27.04.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Predstavitve igre štrbunk

Državno prvenstvo upokojencev v Velenju

Državno prvenstvo upokojencev v Velenju

V Velenju se je odigralo prvo neuradno državno prvenstvo v družabni igri štrbunk – Cornhole v Sloveniji, ki ga je DU Velenje v podpori predstavnikov Štrbunk zveze Slovenije organiziralo za društva upokojencev Slovenije.

Sodelovalo je 21 ekip iz 8 pokrajinskih zvez, ki so večinoma štele po 4 tekmovalce.

Ekipe so se najprej v štirih skupinah pomerile vsaka proti drugi tako, da smo po skoraj dveurnem tekmovanju dobili 4 zmagovalce. 

Tako sta v prvem polfinalu tekmovali ekipi DU Naklo proti ekipi DU Velenje 2 in v drugem polfinalu ekipa DU Velenje 1 proti drugi ekipi iz Uršnih sel.  V finale sta z rezultatom 2:0 priigrali ekipi domačinov Velenje 1 in Naklo.

V velikem finalu je na koncu slavila gorenjska ekipa, v kateri sta posameznika Hace Brane in Mrgole Jože že s posamičnima tekmama odločila veliki finale tako, da igra dvojic ni bila potrebna. Z rezultatom 2:0 je ekipa DU Naklo tako osvojila prvo mesto in si na neuradnem prvem državnem prvenstvu Slovenije med upokojenci prislužila zgodovinski naziv, kot ekipa, ki je prvič zmagala v tej vedno bolj popularni igri štrbunk – Cornhole med upokojenci v Sloveniji.

(slika zgoraj: zmagovita ekipa DU Naklo in predsednik DU Velenje, Franc Vedenik)

Na sliki zgoraj: Levo ekipa DU Velenje 1, ki je med ekipami osvojila drugo mesto in desno tretje uvrščena ekipa DU Uršna sela 2. 

Vzporedno pa so tekmovala tudi dekleta tako ekipno kot med posameznicami.

Prvo mesto med ekipami je osvojila ekipa deklet iz DU Dolenjske Toplice, ki je v sestavi Klobučar Ljubica in Sirk Šenica Vida ni dovolila presenečenja in domači ekipi DU Velenje, prepričila zmago na domačem terenu. Tretje mesto je osvojila ekip DU Pesje iz Velenja.

Med posameznicami, ki so tokrat izjemoma igrale še na razdalji 6,23 m je v velikem finalu deklet iz pokrajinske zveze dolenjska, Grah Mojca premagala Klobučar Ljubico. Tretje mesto je pripadlo domačinki Vedenik Ani.

(Slika spodaj: od leve Ana Vedenik, v sredini Mojca Grah in desno Ljubica Klobučar).

Zaradi nepredvidljivega časovnega okvira same prireditve, je bil na koncu organizator DU Velenje, zaradi drugih aktivnosti v dvorani, prisiljen odpovedati tekmovanje posameznikov.

Vseeno pa na kancu lahko rečemo, da je bilo prvo neuradno tekmovanje upokojencev v družabni igri štrbunk – Cornhole uspešno izvedeno. Za nekatere tekmovalce preizkus njihove pripravljenosti, za druge pa prvo soočanje z igro in spodbuda za nadaljevanje.

Zahvaljujemo se društvu upokojencev Velenje za celotno pripravo in organizacijo tekmovanja, še posebej Ivu Druksu ter županu občine Velenje za podporo te vedno bolj popularne igre v Sloveniji (slika zgoraj).

Gorazd Milavec