04.05.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Koledar dogodkov

Končano 4. kolo, ki je minilo brez presenečanja

Končano 4. kolo, ki je minilo brez presenečanja

V osnovnošolski dvorani II.OŠ Celje, je 20.aprila 2024, potekalo 4. kolo državnega prvenstva v Štrbunku/Cornholu. Na igrišču z 10 posameznimi igrišči se je v letošnjem državnem prvenstvu odigralo predzadnje dejanje. Igralci iz različnih krajev Slovenije so se po švicarskem sistemu načina tekmovanja pomerili v predtekmovanju. Največ tekmovalcev je bilo tudi tokrat iz našega najstarejšega cornholu kluba Slivnice pri Mariboru.

Po 5.kolih odigranih tekmah je vodstvo prevzel edini na tem tekmovanju še neporaženi igralec David Ramovž. Drugo mesto je pripadlo Romanu Elsnerju in tretje Goranu Miličeviču.

Tekmovanje se je nadaljevalo po sistemu dvojnega izločanja, v katerem lahko igralec kljub enemu porazu še vedno nadaljuje tekmovanju v tako imenovanem repasažu. Že v drugem izločilnem kolu je tekmovalni sistem namestil vže prvi derbi, kjer se ja lanskoletni državni prvak srečal z Brankom Magerlem, kateremu pa so danes t.i. »air maili« odlično uspevali. Tako se je moral lanskoletni prvak preseliti v repasaž, v katerem pa je prišel do polfinala, kjer se je srečal z letošnjim vodilnim tekmovalcem Romanom Elsnerjem.

Srečanje je bilo za Gorana izredno pomembno, ker po točkah lovi 4. mesto, ki še vodi v reprezentančno ekipo za bližnje evropsko prvenstvo.

Roman je po zmagi v finalu repasaža še premagal vedno odličnega Davida Ramovža in se je v velikem finalu pomeril s finalistom »nepremaganih« Domnom Grašičem.

Ker je Roman do finala že enkrat izgubil, si v finalu ni smel privoščiti še enega poraza. Domen Grašič je torej za končno zmago potreboval le zmago, katera pa mu je v napeti tekmi ušla iz rok.

Zmagovalec 4. kola državnega prvenstva je s svojo tretjo zmago v DP postal Roman Elsner, drugo mesto je zasedel Domen Grašič in tretje David Ramovž.

Po končanih 4. kolih državnega prvenstva se je iz absolutne lestvice izločilo tuje tekmovalce in slovenski tekmovalci so na podlagi razvrstitve prejeli nove točke. Te točke štejejo za prvi del točkovanja. Drugi del točk se bo razdelil na zaključni prireditvi v Ljubljani, 25. maja 2024, kjer bomo v Sloveniji dobili drugega državnega prvaka.

Trenutno je v najboljšem položaju zmagovalec Roman Elsner, ki vodi na lestvici. Sledijo mu Domen, David, Goran, Uroš, Branko, Primož in ostali, kateri imajo še vsi možnosti za končno zmago.

Gorazd Milavec