08.05.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Državno prvenstvo

Nepričakovana zmaga Domna

Nepričakovana zmaga Domna

Nepričakovana zmaga Domna na prvem turnirju za državnega prvaka Slovenije

V soboto, 18. marca se je v prelepi dvorani na Vidmu Dobrepolje, odigral prvi turnir izmed štirih, ki bo odločal o državnem prvaku Slovenije za leto 2023 v družabni igri Štrbunk.

Med 23 tekmovalci se je po prvih 5 tekmah, ki so bile odigrane po t.i. švicarskem načinu igranja (kjer vsakdo odigra po 5 tekem), izoblikovala lestvica najboljših. Prvo mesto po predtekmovanju je osvojil Goran Miličevič takoj za njim pa je drugo mesto v kvalifikacijah pripadlo Radu Mašoviču.

Tekmovalci so se nato v izločilnih dvobojih pomerili za uvrstitev med 16 tekmovalcev, ki so nato po sistemu izpadanja, nadaljevali z igranjem.

V prvi polfinalni par sta se po zaključnih tekmah, ki so bile odigrane na en bunk, uvrstila Goran Miličevič in Roman Elsner, dosedanja po lovorikah, slovenska najboljša igralca štrbunka. V drugem polfinalu za vstop v finale pa sta se v vedno bolj popularni igri pomerila Domen G. in Branko.

Obe polfinalni tekmi sta se končali šele po treh odigranih bunkih. Oba rezultata sta bila identična in se končala z izidom 2:1. Gledali smo izenačena polfinala in zelo lahko bi vsem 4 tekmovalcem podelili nagrado za najboljšega tekmovalca.

Ker pa smo za veliki finale morali dobiti zmagovalca obeh polfinalnih tekem, sta Goran Miličevič in Domen G. pokazala za kanček več znanja in spretnosti in se tako uvrstila v finale prvega turnirja za ravno tako prvega državnega prvaka Slovenije v družabni igri štrbunk.

Tudi finale ni potekal v duhu prevlade enega tekmovalca in tudi finale je bil izjemno izenačen. Tekmovalca sta morala za končnega prvega zmagovalca tako, kot v polfinalu odigrati na dva dobljena bunka (bunk je tekma, v kateri eden tekmovalec doseže 21 točk ali več).

V zelo napeti zadnji odločilni tekmi je moral Goran Miličevič prvič v enem izmed finalnih srečanj, priznati premoč. Tako je Domen G. postal tekmovalec, ki je na prvem turnirju za državnega prvaka Slovenije osvojil prvo mesto, prejel prvih 100 točk in tako prevzel vodilni položaj v točkovanju na lestvici za državnega prvaka.

Vsem tekmovalcem čestitamo za prikazano znanje in spretnost ter vedno večjo iznajdljivost in taktično naravnanost pri igranju.

Naslednji, drugi izmed štirih turnirjev – tekmovanj za državnega prvaka Slovenije v igri štrbunk, bo v Velenju 15. aprila 2023.

G.M.