08.05.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Državno prvenstvo

Goran, tokrat zmagoslavno iz Velenja

Goran, tokrat zmagoslavno iz Velenja

Na 2. tekmovanju v družabni igri štrbunk/cornhole smo dobili drugega zmagovalca. Goran Miličevič je bil tokrat najboljši.

V soboto  15. aprila je v Velenju v organizaciji Štrbunk zveze Slovenija potekal drugi tekmovalni turnir v štrbunku za posameznike. S pomočjo društva upokojencev Velenje se je v prekrasni Rdeči dvorani v Velenju zbralo 34 tekmovalcev iz različnih slovenskih mest.

Tako, kot se je odigral prvi turnir, smo tudi v Velenju začeli z predtekmovanjem, v katerem so tekmovalci po tako imenovanem »švicarskem načinu« tekmovanja odigrali po 5 tekem z različnimi nasprotniki.

Po skoraj 150 minutah predtekmovanja in zelo napetih igrah smo dobili prvih 32 tekmovalcev, ki so se nato v izločilnih tekmah pomerili na en bunk (do 21 točk).

Po eni uri igranja smo dobili najboljše 4 tekmovalce – polfinaliste. V prvem polfinalnem paru sta se pomerila Rado Mašovič in Roman Elsner in v drugem Goran Miličevič in Domen Grašič. Zlasti drugi polfinalni par je bil ponovitev zadnjega finala.

Če je bil prvi polfinale razmeroma zelo hitro končan, Roman je premagal vedno boljšega Radota, je bil drugi polfinale veliko daljši. Gledali smo zares izenačen dvoboj, v katerem je vsaka napaka omogočila nasprotniku točko ali dve. Na koncu je bil Goran malenkostno premočan in se je z zmago 2 : 1 uvrstil v finale, kjer ga je že čakal spočiti Roman.

Ko iz drugih bolj fizičnih športov ugotavljamo, da je utrujenost naredila svoje in da je spočiti nasprotnik zaradi večje generacije v boljšem položaju in si tako s tem pridobil malo prednost, bi v finalu med Goranom in Romanom lahko rekli, da je v polfinalu vročemu Goranu šlo veliko bolje in Romanu ni pustil, da pride na »delovno temperaturo«. Veliki finale med dvema prijateljema se je tako končal z rezultatom 2:0 za Gorana.

V igri za tretje mesto je zmagovalec Vidma Domen z enakim rezultatom premagal Radota.

Vsem tekmovalcem čestitamo za prijetno druženje, ki ste ga ustvarili. Še posebej moramo izpostaviti glasno navijanje podpornikov Domna, njegovih sotekmovalcev iz Kamnika.

Omeniti velja, da je organizator na tekmovanju poskrbel, da je potekalo tudi vzporedno tekmovanje med vsemi, ki se niso uvrstili med 32 tekmovalcev in tistimi, ki so v prvem izločilnem dvoboju za osmino finala izpadli. Tako je organizator poskrbel, da ni nihče ob posameznikovi želji dodatnega igranja, ostal brez nadaljnjega tekmovanja. Izkušanja se je izkazalo za dobro tako, da jo je potrebno ob naslednjem tekmovanju ponoviti.

Na koncu pa tudi ne moremo brez brezpogojnega, dobrohotnega, praktičnega in prijetnega dela članov društva upokojencev Velenje, brez katerih ne bi bilo vse tako gladko organizirano. Med samim tekmovalnim delom tekmovanja so med drugimi aktivnostmi pripravili tudi prostor za igranje in promocijo igre med obiskovalci. Med samo prezentacijo pa so zainteresirane igralce povabili tudi v novoustanovljeni štrbunk klub Velenje.

URNIK naslednjih TEKMOVANJ:

13. maja 2023 – Ljubljana Fužine

Pred naslednjim turnirjem, pa povabilo tudi na družabni turnir v tekmovanju v štrbunku za dvojice, ki ga organizira Športno društvo Fužine v Ljubljani in ki bo 13. maja 2023 s pričetkom ob 9. uri. Več na tej spletni strani: www.strbunk-zveza.si

27. maja 2023 – Log pri Brezovici

Se vidimo na naslednjem 3. turnirju, ki bo 27. maja 2023, ob 14.00 v športni dvorani OŠ Log, na Logu pri Brezovici (poštna številka 1358).

Gorazd Milavec