27.04.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Ostala tekmovanja - turnirji

Osnovnošolci spoznavali igro Štrbunk

Osnovnošolci spoznavali igro Štrbunk

Osnovnošolci šole Gorica v Velenju spoznavali igro štrbunk

Izredno veseli smo bili, ko smo prejeli povabilo ravnateljice šole gospe Barbare Trebižan, da bi v sklopu aktivnosti zdrave šole imeli predstavitev družabne igre Štrbunk

Predstavniki zveze so se odzvali vabilu in Steve Telzerow in Gorazd Milavec sta 19. aprila obiskala osnovnošolce Osnovne šole Gorica v Velenju ter jim predstavila družabno igro Štrbunk. Učenci 3., 6. 7. in 9. razredov so bili v okviru športne vzgoje privilegirani, da so spoznali osnove igre in se kasneje v skupinah pomerili tudi med seboj.

Na igrišče smo postavili 8 igralnih desk Štrbunk, na katerih so otroci v majhnih skupinah tekmovali med seboj. Vsaka točka se je štela tako, da so otroci hitro zavzeli tudi tekmovalno naravnanost. Seveda sva s Stevom poudarjala, da je to tudi igra koncentracije, natančnosti, spoštovanja nasprotnika, fizike in matematike.

Otroci so bili zelo navdušeni in pozorni, še zlasti zaradi najinega dvojezičnega predstavljanja. Ker je Steve po rodu američan, so otroci zlasti njegovo predavanje poslušali zelo zavzeto.

Ob koncu predstavite so nekateri učenci v igri dvojic izzvali predstavnika zveze na pravi tekmovalni razdalji metanja. Zelo hitro so spoznali, da je potrebno za uspeh, kot kjerkoli drugje zavzeto vaditi.

V lepem vremenu in sproščenem vzdušju so nama fantje 9. razreda na koncu pomagali pospraviti opremo, zaposleni osnovne šole pa povabili na kavo in malico.

S predstavitvijo na omenjeni osnovni šoli smo predstavniki zveze, zelo uspešno predstavili igro velenjskim osnovnošolcem. Teden nazaj smo igro predstavili tudi šolam v Šaleku in Livadi.

Hvala lepa osnovnim šolam v Velenju za priložnost predstavitve. Želimo si, da bi v šolah v okviru kakšnega krožka ali drugega predmeta, mogoče začeli igrati tudi Štrbunk.

Gorazd Milavec