04.05.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Ostala tekmovanja - turnirji

Fužine – novo čudovito srečanje

Fužine – novo čudovito srečanje

3. junija 2023 se je v Ljubljani, v športnem parku Športnega društva Fužine, v Fužinah odigral že tretji tradicionalni turnir v družabni igri štrbunk v dvojicah.

Začelo se je s slastno izbranimi jedmi domačink, ki so poskrbele, da so tekmovalci prejeli dovolj vitaminske podlage za igranje.

20 ekip iz cele Slovenije je s tekmovanjem pričelo po tako imenovanem švicarskem načinu igranja, kjer je vsaka ekipa odigrala po 5 tekem. Z omenjenim sistemom igranja se je po koncu odigranih petih tekmah vsake ekipe, dobilo lestvico, ki je na vrh postavila ekipe, ki so največkrat zmagale.

V nadaljevanju so se ekipe pomerile v izločilnih tekmah na en bunk (igranje do 21 točk), kjer je prvo uvrščena ekipa iz predtekmovanja igrala z ekipo z zadnjega mesta itn., V polfinale so se po izločilnih tekmah, uvrstile dve domači ekipi (Rado in Boris ter Šuki in Smajo), ekipa iz Kamnika (Marko in Miha) in ekipa iz Slivnice pri Mariboru (Andreas in Robert).

V veliki finale sta se v igri na dva bunka uvrstila Marko in Miha ter Rado in Boris.

V napetem finalu sta “prednost” domačega igrišča izkoristila Rado in Boris in tako prejela čestitke domačih gledalcev za osvojeno prvo mesto.

Srečanje so tekmovalci zaključili z razvedrilnim metanjem v škaf, kjer je zmagal domači tekmovalec z delovnim nazivom Šuki.

Organizatorji so tako turnir zaključili s podelitvijo nagrad in povabilom k udeležbi na 4. tradicionalni turnir, ki bo drugo leto.

Čestitamo organizacijski ekipi pod vodstvom Radeta Mašoviča, ki je s svojo ekipo izpeljal odlično pripravljeno tekmovanje.

Gorazd Milavec