27.04.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Ostala tekmovanja - turnirji

Pokal Slovenije 2023

Pokal Slovenije 2023

Tekmovanje za Pokal Slovenije v družabni igri štrbunk oz. po angl. Cornhole, je odprlo tekmovalno sezono v tej vedno bolj popularni igri v svetu.

V soboto, 21. oktobra se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v okviru sejma Narava – zdravje, zbralo 72 najboljših tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške, ki so se v posamični igri do 21 pomerili za prvega pokalnega zmagovalca.

Največja skupina tekmovalcev je prišla iz Cornhole kluba Slivnica, ki je naš najstarejši klub igralcev cornhola v Sloveniji in 14 igralcev cornhole kluba Pazin iz Hrvaške. 

Prav iz te hrvaške regije prihaja največje število igralcev iz Hrvaške, kjer imajo že nekaj let svojo ligo v kateri tekmuje okoli 250 igralcev.

Na nedavnem neuradnem svetovnem prvenstvu, je njihova igralka med posameznicami Katarina Belac osvojila prvo mesto. Na tem prvenstvu je kot ekipa nastopala tudi naša slovenska ekipa in zasedla neuradno 5. mesto, takoj za profesionalnimi ekipa ZDA, Kanade, Francije in Nemčije.

V Marmornati dvorani Gospodarskega razstavišča smo na 16 progah pričeli s predtekmovanjem, katero nam je po 5 kolih naključno izbranih tekmecev omogočil lestvico najboljših. 

Po odmoru smo zaigrali po sistemu dvojnega izločanja (nekakšen repasaž z razliko, da lahko tekmovalec kljub enemu porazu pride do finala), kjer smo dobili najboljše tri tekmovalce. 

V delu, kjer igralci niso izgubili niti ene igre je zmagal Roman Elsner, ki je čakal finalista iz skupine enkratnih poražencev.

V tem finalu je po tesni tekmi David Ramovž premagal lanskoletnega državnega prvaka Gorana Miličevića. Vsi trije tekmovalci prihajajo iz ekipe Squashland, kjer v tamkajšnji dvorani redno trenirajo.

V velikem finalu smo tako dobili prvega pokalnega zmagovalca Slovenije v družabni igri štrbunk. Zmagovalec si je z izredno koncentrirano in natančni igro prisvojil Roman Elsner, ki je z 21 proti 11 premagal do tega trenutka izredno stabilnega Davida Ramovša.

Zmagovalci prvega Pokala Slovenije v družabni igri štrbunk so; od leve David Ramovž, Roman Elsner v sredini, kot zmagovalec in Goran Miličević, kot tretji.

Štrbunk zveza Slovenije v mesecu decembru pričenja s tekmovanjem med posamezniki za državno prvenstvo po večjih slovenskih mestih.

Tekmovanje za državnega prvaka bo štelo za izbor ekipe na prvem evropskem in svetovnem prvenstvu, ki ga kot prva država na svetu organizira Slovenija, v mesecu juniju 2024 v Rogaški Slatini.

Končna lestvica: Končna lestvica v aplikaciji scoreholio

Več o igri, pravilih i Štrbnuk zvezi Slovenije na spletni strani: Štrbunk zveza Slovenije

Zapisal: Gorazd Milavec