27.07.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Državno prvenstvo

Domen je nazaj!

Domen je nazaj!

Domen se vrača!

V Račah se je 13. januarja 2024, odigralo 2. kolo odprtega državnega prvenstva v Cornholu ali po slovensko Štrbunku. V telovadnici osnovne šole Rače pri Mariboru se je zbralo 48 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. Na samem tekmovanju pa so poleg vseh dosedanjih igralcev nastopili tudi 4 člani tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva Rače, ki so bili nad tekmovanjem presenečeni in veseli, da so lahko prispevali svoj tekmovalni del.

 

Tekmovanje je potekalo kot ponavadi s predtekmovanjem po t.i. švicarskem načinu igranja, v katerem vsakdo odigra najmanj 5 tekem. 

Tekmovanje pod okriljem Štrbunk zveze Slovenije poteka po pravilih, ki so mednarodno sprejeta. Igra se na standardiziranih orodjih in vrečkami predpisane velikosti in teže. 

Tekmovanje je digitalizirano preko tabilčnih semaforjev, kjer vsak tekmovalec vpiše svoj dosežek. Tekmovanje je tako zanimivejše, kajti vsaka točka v končni razpredelnici šteje.

Po končanem predtekmovanju je sledil izločilni del v katerem smo dobili končnega zmagovalca.

Pred velikim finalom pa smo prvič odigrali tudi B finale, v katerem so nastopili tekmovalci, ki so izgubili v 1. kolu izločilnega dela.

Zmagovalec B tekmovanja je postal Andreas Leitinger, drugo mesto je osvojila Martina Horvat in tretje mesto Miran Pučko, vsi trije iz Cornhole kluba Slivnica.

Najboljši trije pa so v drugem kolu državnega prvenstva v Cornholu/Štrbunku bili. Tretje mesto je zasedel zmagovalec prvega kola in pokalni zmagovalec Slovenije Roman Elsner. Za tretje mesto je premagal v zelo dobri dnevni formi Nives Opeka, ki je s četrim mestom osvojila dosedaj svoje najvišje mesto.

V velikem finalu sta se pomerila Domen Grašič in vedno zanesljivi in v dobri formi  Branko Magerl. Domen Grašič, ki je po nekaj slabših rezultatih na tekmovanjih, tokrat presenetil z izredno mirnostjo in zbranostjo in taktično dovršeno in točno igro ter osvojil svoj največji uspeh. 

Na sliki: Od leve – Branko Magerl, zmagovalec Domen Grašič in na desni Roman Elsner.

Na lestvici za državnega prvaka še vedno vodi Roman Elsner s 160 točkami, drugi je Domen Grašič s 125 točkami in takoj za njem David Ramovž s 120 točkami.

Naslednje tekmovanje za državnega prvaka Slovenije bo 24. februarja v Novem mestu. 

Gorazd Milavec