27.04.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Koledar dogodkov

Roman potrdil mesto vodilnega

Roman potrdil mesto vodilnega

Roman Elsner je zmagovalec 3. kola državnega prvenstva v štrbunku oz. Cornholu.

V Osnovni šoli Vavta vas na dolenjskem se je v soboto  24. februarja 2024, odvilo 3. kolo odprtega prvenstva Slovenije v Cornholu. 

V prelepi telovadnici osnovne šole se je zbralo 48 tekmovalcev iz cele Slovenije. Polega vedno številčne ekipe iz Cornhole kluba Slivnice se je tekmovanja udeležila tudi zelo številčna ekipa Športnega kluba Budničar iz Količevega pri Domžalah. 

V prvem delu so se tekmovalci pomerili v 5, kolih po tako imenovanem švicarskem načinu tekmovanja, v katerem vsi tekmovalci odigrajo 5 srečanj s sebi enakimi. Tako se ustvari približna rang lestvica.

Ekipa Društva upokojencev Uršna sela je bila prvič na takšnem tekmovanju. Vsi tekmovalci so se tako prvič merili z najboljšimi v Sloveniji. Med njimi sta malo bolj izstopala Drago Čelič, ki je na koncu osvojil odlično 15. mesto in Aleksander Konček z osvojenim 18. mestom. 

Tekmovanje se je nadaljevalo po sistemu dvojnega izločanja, kar pomeni, da si je lahko vsak tekmovalec lahko privoščil en poraz. Tekmovanje se v tem sistemu malo zavleče, ker vodilni tekmovalci čakajo tekmovalce iz sistema poražencev. 

Po rednem delu oz. po veji, v kateri tekmovalci napredujejo brez poraza je v veliki finale prišel lanskoletni državni prvak Goran Miličevič, ki je v zadnjem kolu premagal Romana Elsnerja in ga poslal v repasaž.

Po čakanju na svojega nasprotnika v velikem finalu, pa se je v med enkratnimi poraženci kar iskrilo. Najprej smo bili priča bratskemu srečanju Uroša in Primoža, v katerem je slavil Uroš, ki je v naslednjem dvoboju moral priznati premoč Davida Ramovža, ki pa je to tega srečanja moral premagati zelo bojevitega Branka Magerla. 

Tako si je David z zmago nad Urošem Rudolfom že zagotovil najmanj tretje mesto. Za vstop v veliki finale pa se je moral pomeriti še z vodilnim v državnem prvenstvu Romanom Elsnerjem, ki se je med poražence uvrstil po edinem porazu z Goranom Miličevičem.

Za ponovitev malega finala bi moral Roman Elsner premagati Davida Ramovža, ki pa je bil v zmagovitem naletu. V izredno napeti končnici je Roman Elsner v skoraj izgubljeni tekmi le slavil in tako je David osvojil končno tretje mesto. Po prikazanem pa bi si lahko oba zaslužila tudi veliki finale.

V velikem finalu je Goran Miličevič dočakal svojega, v prvem delu že premaganega prijatelja Romana Elsnerja, kateremu ni bilo potrebno počivati. V tej tekmi je lahko Goran zaradi sistema dvojnega izločanja izgubil celo eno tekmo. In ravno to se je zgodilo. Nekaj ponesrečenih metov, lahko bi rekli tudi zaradi malo daljšega čakanja in s tem ohladitve in Roman je prišel do izenačitve na 1:1. 

Za končno zmago sta se najboljša dnevna tekmovalca pomerila še enkrat. In tudi tokrat je Roman, vodilni v seštevku državnega prvenstva opravičil vlogo najbolj konstantnega igralca in na koncu v izredno tesni izenačeni tekmi premagal Gorana in tako osvojil že drugo zmago v prvenstvu. S tem je krepko prevzel tudi vodstvo z 260 točkami. Z 80 točkami zaostanka mu sledi danes tretjeuvrščeni David Ramovž. Kar nekaj naslednjih tekmovalcev pa je v skupni razvrstitvi zelo izenačeno.

Zmagovalci: od leve drugouvrščeni Goran Miličevič, zmagovalec Roman Elsner in tretjeuvrščeni David Ramovž.

Naslednje tekmovanje in zadnje 4. kolo v državnem prvenstvu bo v Celju, kjer bomo dobili končno lestvico, ki pa se bo pretvorila v nove točke in tako ustvarila polovico točk v državnem prvenstvu.

Drugo polovico točk bo prispevalo zadnje tekmovanje v Ljubljani.

Gorazd Milavec