28.03.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Državno prvenstvo

Goranu do naslova manjka le še 60 točk

Goranu do naslova manjka le še 60 točk

V soboto, 27. maja je bilo v dvorani osnovne šole Log – Dragomer odigrano 3. kolo tekmovanja v družabni igri štrbunk (cornhole) med posamezniki.

Po predtekmovanju po igranju po t.i. švicarskem sistemu igranja, kjer vsak tekmovalec odigra po pet tekem, so prva tri mesta zasedli Goran, ki je zbral vseh 5 zmag ter Roman na drugem in Marjan na tretjem mestu, katera sta oba izbrala po 4 zmage.  V nadaljevanju so se tekmovalci pomerili v izločilnih tekmah, kjer je Goran igral s Samom ki je zasedel 16. mesto po prvem delu, Roman s 15. Janezom Š. itn.

 

Dvorana OŠ Log Dragomer je bila ravno pravšnja za organizacijo dogodka.

V izločilnih tekmah so igralci tako, kot v predtekmovanju igrali na en dobljeni bunk (to je do prvih osvojenih 21 ali več točk). Kot so tekmovalci igrali po predtekmovanju so dnevno formo ohranili do polfinala, kajti vsi prvi trije tekmovalci iz predtekmovanja so se uvrstili v polfinale. Četrti polfinalist pa je malce presenetljivo postal Primož Rudolf, ki je v predtekmovanju zasedel šele 13. mesto. Zelo prijetno presenečenja, kar nakazuje, da so predtekmovanja lahko za nekatere samo tudi ogrevanje.

V prvem polfinalnem dvoboju je Goran premagal Primoža in ni dovolil nobenega presenečenja več. Kljub «dobremu« odporu in podpori svojih bližnjih, se Primožu ni uspelo uvrstiti v finale. Drugega finalista nam je dal dvoboj med Romanom in Marjanom, katerega je z 2:0 dobil drugo uvrščeni tekmovalec na skupni lestvici za državnega prvaka Roman Elsner.

Polfinalisti: (od leve),  Roman in Marjan ter na bližnji deski Goran in Primož

Tako, kot že mnogokrat je bil finalni dvoboj med prvo in drugo postavljenima igralcema tudi tokrat zelo zanimiv. Na koncu je zmago ponovno slavil Goran Miličevič, kateremu je to že druga zaporedna zmaga v prvenstvu in je tako v skupni razvrstitvi še povečal prednost pred drugo uvrščenim Romanom. Tako Goran in Roman sta zelo dobro izkoristila malenkostno slabši dan Domna Grašiča, ki je tokrat zasedel zanj šele 8. mesto.

V tekmi za tretje mesto, je zmagal izkušenejši Marjan Kolenc, ki je z 2:0 premagal Primoža.

Steve Telzerow je na tekmovanju opravljal funkcijo komentatorja, fotografa in vodenja rezultatov.

Tekmovanja se je, kot gledalec udeležil tudi župan občine Log Dragomer, gospod Miran Stanovnik, kateri je dobil priložnost, da se malo za šalo, malo za res pomeri s trenutno najboljšim tekmovalcem v štrbunku v Sloveniji Goranom.

Občina Log Dragomer je v svoje občinsko športno dogajanje na svoj urnik uvrstila tudi omenjeno državno prvenstvo in s tem podprla delovanje Štrbunk zveze Slovenija.

Zmagovalci: od leve Roman Elsner 2.mesto, Goran Miličević, zmagovalec in Marjan Kolenc, tretje mesto.

Naslednje in zadnje tekmovanje v družabni igri štrbunk za državnega prvaka med posamezniki za leto 2022/2023 bo 10. junija v Izoli. Prvi štirje tekmovalci na skupni lestvici vseh štirih tekmovanj, bodo v mesecu septembru v Parizu predstavljali našo državo.

Gorazd Milavec