09.05.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Predstavitve igre štrbunk

Mini olimpijada s štrbunkom in Prevc Cenetom

Mini olimpijada s štrbunkom in Prevc Cenetom

V Zdraviliškem parku Rogaške Slatine, se je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirala Mini olimpijada, športna zabava za otroke.

Pričakalo jih je čisto pravo olimpijsko vzdušje: olimpijska himna, zastava in zaprisega. Na dogodku so se otroci lahko ustavili na različnih športnih postajah in se pomerili v različnih športnih disciplinah ter izzivih in se družili z bivšim smučarskim skakalcem Cenetom Prevcem in Exatloncem Igorjem Mikičem, znanim Mišica.

Cene Prevc je na začetku ponesel Olimpijsko baklo in skupaj z otroki so odprli mini olimpijado.

Otroci so morali med svojim postajami, ki so predstavljale športne izzive, premagovati razne spretnostne, hitrostne, natančne izzive, pokazati moč, motoriko, razmišljanje.

Na naš postaji so odvisno od starosti otroci imeli za izziv s štirimi vrečkami na prilagojeni razdalji, doseči 1 ali 3 točke. 

No, med njimi sta se našli tudi gospe, babici, ki sta pripeljali svoje vnuke. Kakšne rezultate pa sta dosegli? No, zelo zavidljive. Za njun najboljši rezultat pa nismo imeli kategorije, to je bil smeh, dobra volja in zagnanost.

Med obiskovalci mednarodnega festivala športa in filma je naš športni prostor obiskal tudi predsednik Jamajškega Olimpijskega komiteja Christopher Samuda in se pomeril s svojim voznikom in fotografom. Ko smo govorili z njim smo se najprej navezali na tisti znani film o jamajškem olimpijskemu bobu. Ko smo se nehali smejati nam je gospod Christopher povedal, da imajo zelo močno tudi hokejsko ekipo. No, pa smo se spet smejali.

Čudovita atmosfera v lepem vremenu in enkratni organizaciji se je končala z večernim koncertom.

Predstavniki naše zveze pa smo se srečali tudi s predstavniki Olimpijskega komiteja, katerim smo predstavili prednosti naše igre štrbunk in se dogovorili za nadaljnje sodelovanje.

Se vidimo na mini olimpijadi septembra v Ljubljani

Gorazd Milavec