04.05.2024

Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Ostala tekmovanja - turnirji

Hrvaško odprto prvenstvo pod okriljem ameriške organizacije

Hrvaško odprto prvenstvo pod okriljem ameriške organizacija

Pod okriljem ACL (American cornhole League) se je v Pazinu v središču hrvaške Istre od 11. – 13. avgusta odigralo večtekmovalno prvenstvo. Tekmovalci so tekmovali v kategorijah posamezniki, naključno izbrani pari, v dvojicah in v različnih sistemih igre.

V dvorani športnega centra v Pazinu se je zbralo okoli 80 tekmovalcev iz različnih evropskih držav ter ZDA in Kanade, ki so se pomerili v različnih skupinah. Med najštevilčnejšimi smo poleg domačinov bili tudi mi iz Slovenije. Cornhole društvo Slivnica je na tekmovanje prišlo s celo skupino in so bili verjetno najbolj zastopano društvo. Poleg njih so se tekmovanja udeležili tudi 4 tekmovalci iz Ljubljane in okolice.

Najboljši rezultat med posamezniki je med našimi tekmovalci dosegel Roman Elsner, ki je tekmovanje med posamezniki končal na 7. mestu ter Goran Miličevič na 11.

Organizatorji so imeli centralno igrišče namenjeno snemanju, katero se je predvajalo po FB kanalu. V ta medij smo ujeli tudi našega Romana, ki se je pomeril s Katarino, ki je na koncu zasedla 3. mesto med posamezniki.

Centralno igrišče v športnem centru Pazin, ki so ga prireditelji opremili s snemalno napravo predvajanja v živo.

Naš državni prvak Goran Miličevič in zmagovalec tekmovanja med posamezniki v Pazinu francoz Mathieu Rivault.

Naši tekmovalci so sodelovali tudi v igrad dvojic, ki se je odigralo po švicarskem načinutekmovanju v začetnem delu nato pa s sistemom dvojnega izpadanja v nadaljevanju. Našemu nobene paru ni uspelo doseči vidnega rezultata. Še najdlje sta na igruših ostala Steve Telzerow in Gorazd Milavec.

Predstavniki Štrbunk zveze smo se pogovarjali z organizatorjem tekmovanja hrvatom Albertom Ivančičem in predstavnikom ACL, Tonom De Vriesom, ki je tudi predsednik ACL za Evropo in ju pohvalili za izvrstno izpeljano tekmovanje.

Prav tako je bilo tekmovanje odlična priložnost za spoznavanje z drugimi predstavniki držav. Predstavnika naše zveze Steve Telzerow in Gorazd Milavec sta navezala stike s predstavniki Srbije in Slovaške in obema predstavila pogled skupnega sodelovanja zvez posameznih držav.

Naslednje tekmovanje pod okriljem ACL bo v Parizu, kjer bo Slovenija zastopana na prvem neuradnem evropskem prvenstvu.

Gorazd Milavec