27.04.2024

Naslov

Cesta v Lipovce 20
1358 Log pri Brezovici
Slovenija

Telefon

+386 31 814 391

+386 40 863 043

E-pošta

zveza.slovenije@strbunk.si

cornhole.slovenia@strbunk.si

Steve Telzerow
Predsednik tekmovalne registracijske komisije
Gorazd Milavec
Predsednik sodniške komisije

Predstavitve igre štrbunk

Srečanje in predstavitev igre v Celju

Srečanje in predstavitev igre v Celju

Društvo upokojencev Celje je v petek 24. novembra organiziralo predstavitev in tekmovanje v družabniigri Štrbunk/Cornhole na Muzejskem trgu v Celju.

Predstavitev je med društvi upokojencev Celja in nekaterimi športnimi organizacijami in športniki naletelo na zelo dober odziv.

V Osrednji knjižnici Celje sta predstavnika Štrbunk zveze Slovenije Steve Telzerow in Gorazd Milavec skozi video predstavitev in praktičnim prikazom seznanila udeležence s kratko zgodovino igre, obvestila o dogajnju in o ustanovitvi Štrbunk zveze v Sloveniji in vse skupaj praktično demonstrirala na postavljenem igrišču.

Po končani predstavitvi smo se preselili na bližnji osrednji Muzejski trg ter postavili štiri igrišča za igranje družabne igre Štrbunk/Cornhole.

Predstavniki društev upokojencev in drugi gostje so se pomerili v kratkem izločilnem tekmovanju vkaterem so igrali na en dobljeni bunk.

Tekmovalce je zaradi zimskega časa, hitro zajel mrak, vendar so domačini iz DU Celje poskrbeli, da so igrišča pod arkadami osvetlili za nadaljevanje igranja. 

Žreb se je malce poigral s skupinami tako, da ste se v prvem polfinalu srečala dva najboljša tekmovalca iz DU Velenje, v drugem pa dva najboljša iz DU Celje.

Oboji tekmovalci v polfinalu so do danes že tekmovali in igro že dodobra poznali, zato sta bila oba polfinala izenačena.

Tako je naneslo, da sta se tako za 3. mesto, kot za 1. mesto pomerila tekmovalca iz različnih društev, 

Tretje mesto je zasedel član društva Velenje, Slavko Ahac (na desni), ki je bil tudi najstarejši tekmovalec. Drugo mesto je pripadlo, mogoče najvišjemu članu med vsemi upokojenci Dragu Zupancu, ki je visok kar 206 cm (na levi).  Prvo mesto pa je osvojil član DU Velenje Ivo Grajžl.

Predstavitev in tekmovanje smo zaključili v prostorih društva upokojencev Celje na Muzejskem trgu, kjer so organizatorji podelili najboljšim trem medalje.

Prijetno druženje je zaključil glavni organizator in vodja celotnega srečanja Srečko Kolar, ki je na zaključek poleg dobre hrane in gostoljubnosti njegovega društva, organiziral še pevko in harmonikarja.

Prijetno druženje smo zaključili s spoznanjem, da je igra Štrbunk/Cornhole zanimiva, vesela in družabna igra, ki povezuje ljudi vseh starosti in vpliva na utrjevanje socialnih veščin.

Gorazd Milavec